Den 6:e mars i år är det Vasaloppet och då kommer 15 800 deltagare att ta på sig längdskidorna för att bege sig den 9 mil långa resan från Sälen till Mora. Det är en folkfest som återupprepas år efter år och en riktig klassiker (ja, det är ju ett delmoment i den svenska klassikern).

Min bror kommer dock köra den 28 februari i det öppna spåret. Lika långt men inte lika mycket stök och ”bara” 10 000 deltagare.

Jag tycker det är sjukt häftigt och skulle själv vilja försöka ge mig på en svensk klassiker men det är inte billigt då jag saknar nästan all utrustning förutom eventuellt för löpningen och simningen.

Det ska bli kul att följa honom online och jag ska hålla tummarna för honom. Hans mål är egentligen ingen speciell tid utan mer att ta sig igenom loppet och bocka av det på hans ”att göra-lista”. Han har tidigare åkt iväg i vinter och kört lite olika sträcker men aldrig så långt som Vasaloppet är. Har man bara kört 5 mil som längd tidigare är det svårt att gå in med inställningen att man ska försöka pusha sig hårt igenom och ligga så nära sin bristgräns för ett sådant lopp.

Önskar att jag hade kunnat göra det med. Kanske nästa år men då borde jag nog bestämma mig snart så man kan börja träna. Hela hösten hade ju fått vara träning inför Vasaloppet med löpning/längdskidor i kombination.

Liknande inlägg: