Naturläkemedel och mediciner som kommer direkt från naturen är för många av oss något vi vill tror men samtidigt har svårt att helt lita på. Men det är egentligen inte konstigare att naturen lyckats skapa en sammansättning av ett ämne som kan hjälpa en till skillnad från att forskare gjort det i ett laboratorium.

Jag var länge skeptisk men har mer och mer börjat accepterat att naturen själv har lösningen på vissa problem vi människor kan få. Givetvis finns det sjukdomar som kräver något helt annat, men det är inte det jag menar heller. Hudbesvär och mental hälsa är något som naturläkemedel tycks vara bäst på att fixa och Aloe Vera tillhör definitivt denna grupp.

För er som inte känner till det så är Aloe Vera en växt och det man främst använder är innehållet i växtens blad som är en form av gel. Bilden ovan visar hur detta ser ut och det är något som använts långt tillbaka i tiden. Ordet Aloe Vera härstammar från Araberna där ”Aloe” tilldelades mediciner och ”Vera” betyder äkthet. Men växten har använts i flera andra områden i medicinska syften.

Varför vi i Sverige och norra Europa inte använt Aloe Vera mycket i historien är för att den inte gått att odla här utan drivs bäst i subtropiska klimat. Idag går det att odla själv i form av krukväxter men den möjligheten har inte funnits speciellt länge.

Aloe Vera används i mängd produkter som är bra för kroppen och där man tar nytta av de medicinska egenskaperna som finns i växten. En beprövad metod är t.ex. där man kan använda växten för att lindra brännskador.

Jag kommer själv ihåg på hemkunskapen i skolan när jag brände mig på ugnen. Då tog fröken in mig i ett rum bredvid där hon knäckte ett blad på en växt och tog där jag hade bränt mig. Det var rätt häpnadsväckande att smärtan kunde försvinna och jag slapp mycket av det som blir en konsekvens av en brännskada (blåsor etc.).

Därför har jag blivit väldigt positiv till Aloe Vera och andra växter där man länge har använt dem till medicinska syften. Det bästa du kan göra är att prova själv men jag tycker produkter med Aloe Vera är bra och minnet från skolan väger tungt för mig.

Liknande inlägg: