Jag ska cykla Vätternrundan till sommaren och äger för tillfället ingen racercykel att träna eller tävla med. Men jag sitter just nu och letar efter kampanjer varje vecka för det borde vara rea på många racercyklar nu innan jul och kanske även i mellandagarna.

Jag vet inte om jag är sent på det och att rean kanske redan varit i höstas när säsongen liksom dött av på riktigt. Men jag har ändå förhoppningar om att att kunna hitta en bra racercykel till ett hyggligt pris.

Vätternrundan kommer kräva en hel del träning och jag kommer behöva all tid jag kan få på mig så fort våren anlänt. Att vänja kroppen vid att cykla 300 km och träna för att orka med det är inte det lättaste.

Just nu cyklar jag lite på motionscykeln på gymmet och jag deltar även i ett spinningpass varje vecka mest för att jag inte ska vara helt grön när jag väl ska ge mig ut sen. Jag ser det lite som att vänja skinkorna haha 🙂

Men jag vill ha en bra och snygg racercykel och den får gärna ha en snygg design också. Jag har försökt läsa på om vilka cyklar som är bra och inte så jag har en uppfattning om vad jag ska leta efter.

Snygg racercykel från Crescent med Shimano 105. Den kostar ca 11 000 kr men har en ram i Aluminium. Osäker på om det är något jag vill ha eller om jag vill ha kolfiber…

Jag har ställt in mig på att satsa på en racer som har Shimano 105 paketet då det fått ett väldigt bra omdöme för att ge väldigt mycket för pengarna. Så det känns som en bra instegsnivå att lägga sig på.

Det finns så enormt mycket att känna till kring racercyklar rent generellt men jag hoppas kunna hitta en modell som passar mig. De guidar jag läst gör att jag nu känner mig mycket mer redo för att handla en cykel online i alla fall.

Läser man i forum så säger många att man får mycket cykel för pengarna om man köper begagnad och så kan vara fallet men jag känner att jag vill ha något nytt. Nytt känns fräscht och det kommer kännas mer som mitt vilket är viktigt för mig.

Jag har en budget som sätter max 13 000 kr för en ny racercykel och ett par bra medföljande cykelpedaler till den. Sen tillkommer ju så mycket mer som kläder, tillbehör, gel och mycket annat. Så jag räknar med runt 20 000 kr för bara cykeln, cykelkläder och tillbehör.

Liknande inlägg: