Hur villiga är vi egentligen att belåna oss själva för att få leva som vi vill under sommaren? Många av oss har en tanke om hur sommaren och semestern ska se ut, men vad är vi villiga att göra för att säkerställa att det blir så?

Jag har flera år när vädret varit dåligt åkt på charterresa till medelhavet genom s.k. sista minuten. Problemet med detta är att det är inte långt ifrån nypriser om vädret är dåligt i Sverige. Då behöver inte resebolagen sälja ut dem billigt utan de går åt ändå då efterfrågan är större.

Jag förstår detta tänket helt och hållet och har man 3-4 veckors semester på sommaren och man står inför sista veckan, prognosen är dålig och man känner att man inte fått ut det man önskat. Den paniken som infinner sig att man snart ska stå på arbetet i ett år igen är inte helt lätt att skaka av.

Vädret under juni och juli hittills har inte varit imponerande och prognosen är inte lovande för resten av juli heller. En rätt mediokert tråkig sommar utan någon direkt värme alls. Tittar man på restresorna så speglar det samma sanning. Få resor och de billigaste ligger närmar 4000 kronor (med få undantag) jämfört med kanske 2500 kronor en varm och bra sommar.

När det kommer till de förväntningar man har inför en sommar så är jag själv villig att slåss för de till en viss mån. Skulle jag ha ont om pengar och verkligen känna att jag måste komma iväg en vecka så hade jag utan tvekan kunnat tänka mig att låna pengar till den resan.

Men jag skulle heller aldrig belåna mig på ett sätt som jag inte kan betala tillbaka oavsett om det är ett vanligt privatlån eller något smslån. Ska jag ta smslån måste det vara förmånligt (låg kostnad) och jag måste veta att jag kan betala tillbaka det enkelt med nästa löning. Det får inte finnas tveksamheter men uppfylls dessa så skulle jag absolut kunna göra det.

Dessutom verkar det vara många andra svenskar som resonerar i liknande utfall då 27% av svenskarna verkar vara villiga att låna pengar till att resa utomlands om vädret var dåligt enligt en studie utförd av hemsidan bästa snabblån.

Man kan ju fråga sig hur mycket man behöver låna för att resa utomlands och fly kylan i Sverige. Har man redan lite sparpengar kan man såklart låna mindre vilket även gör det hela lite billigare i det långa loppet.

Ska man låna pengar till hela resan och allt runt omkring så behöver man nog ta sikte på ett lån upp mot 10 000 kronor för en vuxen. Du kommer kanske inte behöva allting men då kan du betala tillbaka överskottet direkt. Det finns räntefria snabblån på 10 000 kronor så om du bara vill skjuta på kostnaden en månad till lönen så är detta ett väldigt smart sätt att låna pengar ”gratis”.

Både snabblån och smslån kan vara billiga och bra alternativ om du bara ska låna pengarna en väldigt kort period. Framför allt har de fördelen att de går snabbt att få och du kan få de utbetalt även på helgen så om du vill spontant boka en sista minuten resa men inte har pengar så är detta kanske det bästa sättet.

Liknande inlägg: