newwave-espressokopp

NewWave espressokopp från Villeroy & Boch

Det senaste halvåret har jag blivit bjuden på espresso tre gånger och endast en av dessa gånger blev den serverad i en riktig espressokopp. Jag förstår inte varför man investerar i en kaffemaskin som gör espresso utan att i alla fall köpa några enstaka espressokoppar. För mig är det lite som att bli bjuden på vin i ett vanligt dricksglas.

Espresso ska serveras i en riktig espressokopp och absolut inte i en kaffekopp. Den enda gången jag hade tyckt det var en godkänd idé var om man bad om en dubbel espresso eller något då det inte är säkert att vanliga espressokoppar är stora nog att hålla en dubbel.

Så om ni har köpt en maskin som t.ex. Nespresso tillhandahåller och ni har kapslar för espresso, se då till att köpa in några snygga espressokoppar också så ni får lite stil på serveringen!

Jag har själv investerat i en kaffemaskin som givetvis kan göra espresso också men jag passade på att handla in tre olika uppsättningar koppar. För espresso, lungos och större för Latte. Man behöver inte ha 12 koppar av varje utan 4 stycken räcker gott och väl.

Jag är egentligen en Kaffe-tjej själv och föredrar nog olika versioner av Latte men ibland vill man ha espresso och då ska den minsann avnjutas på rätt sätt!

 

Liknande inlägg: